Mit vegyünk nyáron az egészségpénztári számlánk terhére?

Minden évszaknak megvan a maga sajátossága, és megvan a maga egészségpénztári termékköre is. A nyár egy különösen fontos időszak, mert ekkor sokat vagyunk a szabadban és így az időjárás viszontagságai is jobban hatnak ránk.

Júliusban és augusztusban a nagy meleg, a napsugárzás, a szúnyogok, a sok strandolás és egyéb körülmények igénybe veszik bőrünket, testünket. Ezért is nagyon fontos, hogy előre felkészüljünk a különböző környezeti hatások ellen. Sok termék ilyenkor is elszámolható egészségpénztári számlára, ezért összeszedtük az ezekre vonatkozó javaslatainkat..

Napvédelem

Az első és a legfontosabb dolog a nyáron, hogy védjük bőrünket a nap káros sugárzásaitól. Az OTP Egészségpénztárban számos naptej, napozás utáni hűsítő gél, vagy napallergia kezelésére szolgáló krém elszámolható, melyek megnevezésében a gyermek/baba/kids szónak szerepelnie kell a számlán. Amikor már megtörtént a baj és esetleg nem védekeztünk, vagy nem megfelelően védekeztünk a strandon, akkor minden bizonnyal szükség lesz az utókezelésre, azaz a leégés ápolására. Erre a célra is találunk terméket az egészségpénztári palettán, hiszen a Panthenol készítmény elszámolható. Ez a készítmény bárhol megvásárolható, csak számlát kell kérnünk az elszámolásukhoz. Figyeljünk a számlák helyes kiállítására!

Kirándulások

Kirándulások során a nap elleni védekezésen túl figyelnünk kell a rovarokra, bogarakra, szúnyogokra, kullancsokra és egyéb kártevőkre is, hiszen kellemetlenséget okozhatnak számunkra, vagy akár komolyabb betegséget is eredményezhet, ha nem figyelünk oda rájuk. A szúnyogcsípések tüneteinek enyhítésére alkalmazhatjuk a Fenistil gélt, vagy súlyosabb esetben az allergiás reakciók csökkentésére a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát. Amennyiben pedig kullancsokkal akadunk össze, akkor csipeszekre lehet szükség. Ezek is mind elszámolhatóak az egészségszámlánk terhére.

Fertőzések

Strandokon vagy közös fürdőkben vigyáznunk kell arra, hogy lehetőség szerint mindig legyen rajtunk a papucsunk. Különösen zuhanyozás során vagy a mosdókban állva. Ha ezekről mégis elfeledkeznénk, akkor viszont könnyen elkaphatunk valamilyen fertőzést, gombát, vagy más kellemetlenséget, melytől nehéz megszabadulni. A kezelés általában valamilyen gyógyszerrel kezdődik, így ezek természetüktől fogva már elszámolhatók az egészségpénztárakban.

Nagyobb utazások

Amennyiben hosszabb nyaralásra készülünk, vagy távolabbi helyre utazunk, akkor hasznos dolog lehet előtte a védőoltás beadatása valamint ajánlott házi patikát (kis gyógyszeres táskát) összeállítani, melyet el tudunk vinni magunkkal. Ebben a kis csomagban a legfontosabb készítményeket célszerű elvinni, például: sebtapasz, széntabletta (carbo activatus) és/vagy bélfertőtlenítő (Normaflore, hasmenés esetére), antibiotikum, lázcsillapító, kalcium (allergiás tünetek, méhcsípés esetén), fájdalomcsillapító, szúnyogcsípés utáni készítmények, napégés kezelésére szolgáló krémek, és jód (sebfertőtlenítésre).

Gondoskodjunk előre és készüljünk fel a váratlan helyzetekre is, hogy ne érjen bennünket a nyáron sem meglepetés. Mindeközben ne felejtsük el egészségpénztári számlánkat sem, illetve az annak használatával igénybe vehető 20%-os adó-visszatérítés lehetőségét.

Hasonló cikkek


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek7:30-20:00

Újra nyit személyes ügyfélszolgálatunk

2020. június 15-től újra várja Önt személyes ügyfélszolgálatunk, a korábban megszokott (lent jelzett) nyitvatartási időben.
Kérjük, saját és kollégáink egészsége érdekében viseljen maszkot ügyfélszolgálatunkon. Köszönjük!
Emellett ügyfélszolgálatos kollégáink továbbra is rendelkezésére állnak:

- telefonon,
- e-mailben,
- és chat-en keresztül is.

Cím:
1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 7.45-17.00
Kedd-péntek: 7.45-16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440
További oldalak:
www.otpportalok.hu
www.golyavaro.hu
www.feltoltommagam.hu
www.facebook.com/otpep
www.instagram.com/otpep
www.youtube.com/user/otppenztarak