Miért érdemes az
OTP Egészségpénztárt választania?

 • Mert családja kiadásait is elszámolhatja

  Jelentse be családtagjait kedvezményezettnek, így az ő egészségügyi és egyéb kiadásaikat is rendezheti egészségszámlájáról. A pénztári befizetés után 20% adó-visszatérítés igényelhető, érdemes tehát egészségszámláról fizetni a család kiadásait is.

 • Mert növelheti forrását

  Az egészségszámlájára történő befizetések után 20% adó-visszatérítést igényelhet, évente akár 150 000 forintot (750 000 Ft befizetése esetén). 2019-től az egyéni befizetések mellett már a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is igényelheti a 20% adó-visszatérítést.

 • Mert egyedi árkedvezményeket is igénybe vehet

  Akár 5-30 százalékos árkedvezményt is igénybe vehet, hiszen a szolgáltatók rendszeresen nyújtanak engedményt a pénztártagoknak.

 • Mert további 10% adó-visszatérítés is lehetséges

  Amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy egészségszámlája terhére – orvosi javaslattal – vesz igénybe szűrővizsgálatot, úgy további 10% adó-visszatérítésre válhat jogosulttá.

 • Mert egészségkártyával kényelmesen vásárolhat

  OTP Egészségkártyával egyszerűen, gyorsan fizethet a több ezer kártyaelfogadó hely valamelyikén és bizonyos webshopokban. A Pénztárral szerződött kártya elfogadóhelyekről a Szolgáltató keresőben tájékozódhat.

 • Mert megbízható

  Az OTP Egészségpénztár stabil és biztonságos, hátterében az OTP Bankcsoport áll. Az OTP Egészségpénztár Magyarország egyik legnagyobb egészség- és önsegélyező pénztára. Az egészségpénztárba belépők közül minden ötödik az OTP Egészségpénztárt választotta, így ma már több mint 270 000 tag veheti igénybe szolgáltatásainkat, akik 2019-ben közel 1,5 milliárd Ft adó-visszatérítést igényeltek összesen, igénybevett szolgáltatásaik összértéke közel 11 milliárd Ft.

 • Mert több 100 szolgáltatást számolhat el

  Pénztári számlája terhére többek között olyan kiadásokat is elszámolhat, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati/urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, lakáscélú jelzáloghitel törlesztés, beiskolázás. Szolgáltató keresőnkben megtalálhatja az Önnek legideálisabb szolgáltatót.

 • Mert nyomon követheti számlaforgalmát

  Számlaforgalmát megtekintheti az OTP Portálok oldalunkon és a Pénztár mobil applikációjában, ahol egyenlegét is lekérdezheti, feltöltheti és a szolgáltatók között is kereshet. A Portálon emellett aktiválhatja/letilthatja egészségkártyáját és megjelölheti családtagjait kedvezményezettnek.

 • Mert egész élete során számíthat egészségszámlájára

  Pénztári egyenlegét olyan élethelyzetekben is felhasználhatja, mint a gyermek születése, nevelése, beiskolázása, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése, az idősgondozás, vagy a temetés költségeinek elszámolása.


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek7:30-20:00

Elérés átmenetileg

Személyes ügyfélszolgálatunkon szünetel az ügyfélfogadás határozatlan időre. Ügyfélszolgálatos kollégáink jelenleg online és telefonon állnak rendelkezésére:
- telefonon,
- e-mailben,
- vagy chat-en keresztül,
- emellett javasolt az
online ügyintézés.

Kérjük, eredeti számlái benyújtását ütemezze későbbi, járvány utáni időszakra. Egészsége megőrzéséért átmenetileg otthon gyűjtse számláit, és most csak azok másolatát küldje el e-mailben a Pénztárnak (az eredeti példányt a járványhelyzet után juttassa el a Pénztárhoz). Halaszthatatlan vásárlás esetén válassza inkább az egészségpénztári kártyával történő fizetést, hiszen a biztonságosabb fizetés mellett ez esetben a számlát sem kell benyújtania.
(A számlák leadása jelenleg korlátozottan lehetséges:
- számlagyűjtő dobozunkon keresztül, a 1133 Budapest, Váci út 80. alatti OTP Bankfiók nyitvatartási idejében- zárva tartás esetén nem elérhető -, vagy
- postai úton, vagy

- átmenetileg e-mailben és később postán vagy személyesen.)
A Pénztár felkészült és megelőző intézkedéseket vezet be a koronavírussal kapcsolatos helyzet kezelésére. A Pénztár a zavartalan ügymenet biztosítására törekszik.

Köszönjük együttműködését!

Cím:
1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 7.45-17.00
Kedd-péntek: 7.45-16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440