Új nyitva tartás az ügyfélszolgálaton

2020. július 20-tól új nyitvatartási időben látogathatja személyes ügyfélszolgálatunkat (1133 Budapest, Váci út 80.):

Hétfő: 8:30-17:00
Kedd-péntek: 8:30-16:00

Emellett ügyfélszolgálatos kollegáinkat továbbra is elérheti e-mailben, telefonon és chaten is.

Gyermekgondozási- és nevelési támogatás is igényelhető pénztári számláról

A legalább 180 napja elérhető egészségpénztári egyenleg gyermekgondozási- és gyermeknevelési támogatásra is felhasználható, amennyiben a pénztártag (vagy kedvezményezettje) jogosult csecsemőgondozási díjra, gyermekgondozási díjra, gyermekgondozást segítő ellátásra, vagy gyermeknevelési támogatásra. Egészítse ki ezen ellátásokat pénztári számláról! Ismerje meg a gyermekgondozási- és a gyermeknevelési támogatás részleteit és az igénylés határidejét.

Miért érdemes az OTP Egészségpénztárt választania?

Az OTP Egészségkártyával kedvezményesen vásárolhat szerte az országban. Több mint 100 szolgáltatás között válogathat.

 • Akár évi +150 000 forinttal növelheti forrását

  Egyéni és 2019-től munkáltatói befizetései után 20%-os adó-visszatérítést vehet igénybe, mely akár 150 000 Ft is lehet évente (750 000 Ft befizetése esetén).

 • Családja kiadásait is rendezheti egészségszámlájáról

  A pénztárnál elszámolható szolgáltatásokat bejelentett családtagjai is igénybe vehetik, így például szülei, gyermekei egészségügyi és egyéb kiadásait is fizetheti egészségszámlájáról. Sőt, társkártya segítségével szülei, gyermekei is vásárolhatnak.

 • Több 100 szolgáltatást elszámolhat

  Pénztári számlája terhére többek között olyan kiadásokat is elszámolhat, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati/urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, lakáscélú jelzáloghitel törlesztés, beiskolázás. Szolgáltató keresőnkben megtalálhatja az Önnek legideálisabb szolgáltatót.

 • Kedvezmények

  A szolgáltatók rendszeresen kínálnak egyedi árkedvezményt a pénztártagoknak.

 • Akár munkáltatója is növelheti pénztári egyenlegét

  Havi befizetését a munkáltatója részben vagy teljesen átvállalhatja, mely után szintén igénybe veheti a 20% adó-visszatérítést.

 • Miért az OTP Egészségpénztár?

  Az OTP Egészségpénztár Magyarország egyik legnagyobb egészség- és önsegélyező pénztára. Számokban: több mint 270 000 tag, 2019-ben közel 1,5 milliárd Ft adó-visszatérítés összesen és több mint 1,3 millió beküldött számla, az igénybevett szolgáltatások összértéke közel 11 milliárd Ft.

További előnyök

Mire költhetem?

Vásárolhat gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, finanszírozhat magán egészségügyi vizsgálatokat, életmódváltást elősegítő szolgáltatásokat, sőt akár babaápolási termékeket is.

Mire költhetem még?

Hol költhetem el?

Itt megtalálja szolgáltató partnereink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Tovább

Nyomtatványok

A belépéshez szükséges nyomtatványokat, szabályzatokat tudja itt letölteni.

Tovább

Kedvezmények

Szolgáltató partnereink 5-30% árkedvezményt biztosítanak Önnek és családjának.

Tovább

Egészségpercek

Szánjon pár percet egészségére, olvassa el életmóddal, egészségpénztári praktikákkal kapcsolatos cikkeinket!

Tovább

Hogyan működik?

 1. Csatlakozzon hozzánk

  Csupán néhány perc alatt kitöltheti az online belépési nyilatkozatot.

 2. Fizessen be számlájára

  Számláját rendszeres vagy akár egyszeri befizetésekkel is gyarapíthatja. Sőt, akár a vásárlás előtt pár perccel is feltöltheti egyenlegét mobil alkalmazásunk segítségével.

 3. Vásároljon

  EP kártyával tab címe

  A legegyszerűbben egészségpénztári kártyájával tud fizetni. Pont olyan egyszerűen, mint egy bankkártyával!

  Készpénzzel tab címe

  Természetesen készpénzzel is fizethet, amennyiben kényelmesebb Önnek.

Tovább információk

 

Pénztártagok azonosítása

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (Pmt.) előírja, hogy az egészségpénztárak tagjainál ügyfél-átvilágítást szükséges végezni. Amennyiben Ön:

 • még nem esett át átvilágításon
 • átlépi a lentebb ismertetett limitek valamelyikét
 • számláján két naptári évig nem történt számlamozgás

nem fogja tudni használni kártyáját, egyenlege 0 Ft-ot fog mutatni és az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető.

A Pénztárba történő belépés folyamán minden tagnak át kell esnie egy egyszerűsített ügyfél-átvilágításon, mely során a Pénztár ellenőrzi, hogy a belépési nyilatkozaton feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek és egyeznek a belépő azonosító okmányaiban (általában személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványa és lakcímet igazoló hatósági igazolványa) szereplő adatokkal. Az azonosítás érdekében ezért okmányai másolatát el kell juttatnia a Pénztárhoz:

 • amennyiben szerződött értékesítő partnerünk révén lép be a Pénztárba (OTP Bank Nyrt. valamely fiókja vagy független értékesítő partnere), úgy partnerünk fénymásolatot készít a fenti okmányokról és a belépési nyilatkozatot e másolatok kíséretében juttatja el a Pénztárhoz,
 • amennyiben online kezdeményezi belépését, és belépési nyilatkozatát akár postai úton (aláírva, eredetiben), vagy akár e-mailben ( AVDH-val hitelesítve) küldi be a Pénztárba, ez esetben is meg kell történnie az egyszerűsített ügyfél-átvilágításnak, az alábbi módon: küldje be személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát a Pénztár levelezési címére (1369 Budapest 5, Pf. 362).

(Ha a Belépési nyilatkozaton nem töltött ki Kiemelt közszereplői nyilatkozat részt, úgy gondoskodjon az alábbi nyomtatvány hitelesített példányának beküldéséről is.)

Azon Pénztártagok, akik valamely ügyfél-átvilágításon nem estek át nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, azaz nem tudják használni a kártyájukat, egyenlegük 0 Ft-ot fog mutatni és részükre az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető mindaddig, amíg az ügyfél-átvilágításuk meg nem történik.

Abban az esetben, ha egy Pénztártag a következő limitek bármelyikét átlépi, el kell végezni a normál ügyfél-átvilágítását:

 • 750 ezer forintot meghaladó egyéni befizetés: a Pénztártag által a Pénztárba teljesített befizetés éves szinten meghaladja a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint érvényesíthető adókedvezmény maximális mértékének igénybevételéhez jogosító befizetés összegét (azaz a 750 ezer forintot),
 • minimálbér 30%-át meghaladó munkáltatói juttatás: a Pénztártag számára a Pénztárba a munkáltatója által az Öpt. szerinti munkáltatói hozzájárulásként fizetett havi összeg meghaladja a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér 30%-át (2020-ban 48.300,- Ft),
 • minimálbért meghaladó munkáltatói célzott szolgáltatás: a Pénztártag munkáltatója által a Pénztárba az alkalmazottai javára fizetett, az Öpt. szerinti célzott szolgáltatás finanszírozására teljesített összes befizetés éves szinten meghaladja a munkáltatónak a Pénztárban tagsági jogviszonnyal rendelkező alkalmazottainak létszáma és a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér szorzatának összegét.

Amennyiben a fenti limitek bármelyikét átlépi a Pénztártag, akkor az egyéni számlájáról nincsen lehetősége szolgáltatást igénybe venni (kártyájának egyenlege nullát fog mutatni) mindaddig, míg a normál ügyfél-átvilágítása meg nem történik a Pénztár személyes ügyfélszolgálatán (1133 Budapest, Váci út 80.) vagy az OTP Bank fiókjainak bármelyikében. A Pénztár a normál ügyfél-átvilágításhoz szükséges adatlapot (együtt a „Tényleges tulajdonosi és kiemelt közszereplői nyilatkozat”-tal), ebben az esetben is megküldi a Pénztártagnak postai vagy elektronikus úton. A fenti dokumentumok kitöltésén és benyújtásán túl a normál ügyfél-átvilágítás során kötelezően csatolandó a személyazonosság igazolására alkalmas valamely hatósági igazolványának és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata is.

A Pmt. rendelkezéseinek megfelelően azon Pénztártagok egyéni számláját zárolja a Pénztár, akik számláján két naptári évig nem történik számlamozgás.

A zárolást megelőzően a Pénztártag e-mailben vagy postai úton kap értesítést, hogy tájékoztassa a Pénztárt az adataiban bekövetkezett változásokról. (A Pénztár által nyilvántartott adatokról az info@otpep.hu e-mail címen kérhető tájékoztatás.) A zárolás feloldását az adatokban bekövetkezett változások (akár történt változás, akár nem) közlését követően tudja megtenni a Pénztár. A változás-bejelentő visszaküldéséig ezen Pénztártagok nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, azaz nem tudják használni a kártyájukat, egyenlegük 0 Ft-ot mutat és az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető a hatályos Pmt. alapján.

OTP Egészségpénztár Applikáció

 • Egyenleg vagy számlaforgalom lekérdezés egyszerűen
 • Biztonságos bankkártyás befizetés
 • Szolgáltató partnerek közötti keresés
 • Pénztári adatok és információk megtekintése
 • További részletek
App icon Google icon

Gyakran ismételt kérdések

A belépés csak 4 lépés! Csupán az alábbi nyomtatványt kell

 • kitölteni,
 • kinyomtatni egy példányban,
 • aláírni,
 • és eljuttatni – az eredeti példányt – az OTP Egészségpénztár részére.

A benyújtás legegyszerűbb módja módja, ha személyesen adja le az adatlapot bármelyik OTP Bank fiókban, vagy Pénztárunk ügyfélszolgálatán (1133 Budapest, Váci út 80.), ahol kollégáink a kitöltés folyamatában is készségesen állnak rendelkezésére.
A nyilatkozatot postai úton is elküldheti (OTP Egészségpénztár – 1369 Budapest 5, Pf. 362.), ám az azonosítás miatt ebben az esetben is be kell fáradnia ügyfélszolgálatunkra, vagy valamely bankfiókba.

A tagság 10 fő előnye:

 • Akár 150.000 Ft adó-visszatérítés évente, avagy 20% visszajár. Hogy miből? Egészségügyi megtakarításából. Hiszen az egészségpénztári számlára befizetett összeget a pénztártag – és családtagjai – kifejezetten egészségügyi (pl.: gyógyszer, szemüveg, magánorvos) és önsegélyező (pl.: születési támogatás, beiskolázási támogatás) kiadásokra használhatják fel. A befizetett összeg után pedig 20%, akár 150.000 Ft adó-visszatérítésre nyílik lehetősége (amennyiben személyi jövedelemadója ezt lehetővé teszi).
 • További 10% adó-visszatérítéssel élhet, amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy szűrővizsgálatot vesz igénybe (orvosi javaslatra, egészségpénztári számláján keresztül).
 • Egy tagság = több használó. Azzal, hogy Ön belép az egészségpénztárba, családja egészségét is támogathatja! Bejelentést követően közeli hozzátartozói is élvezhetik ugyanis egészségpénztári számlája előnyeit, kedvezményeit, társkártyával családtagjai is vásárolhatnak (pl.: házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, nagyszülő, dédszülő, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő).
 • Extra engedményeket is igénybe vehet! Pénztárunk partnerei időről időre 5-30%-os árkedvezményekkel is hozzájárulnak a pénztártagok egészségéhez, gyógyulásához, jobb életszínvonalához. Az aktuális akciókról folyamatosan hírt adunk honlapunkon, hírleveleinkben, Facebook oldalunkon.
 • Hozammal is gyarapodhat egészségpénztári számlája! Negyedévente hozammal is emelkedhet az előtakarékoskodásra szánt befizetése (a befektetési tevékenység eredményétől függően).
 • Feltöltés azonnal, bárhol, bármikor. Egy váratlan, ráadásul nagyobb összegű egészségügyi kiadás esetén kifejezetten jól jöhet, ha van rá fedezet egészségpénztári számláján. Jó hír, hogy OTP egészségpénztári kártyáját akár azonnal feltöltheti (az OTP EP és Simple okostelefon alkalmazás, vagy az OTP Portálok oldal segítségével).
 • Átlátható számlaforgalom. Akár a befizetett összegek, akár a kifizetések és a jóváírt hozamok is nyomon követhetők. Évente egyszer számlalevelet küldünk forgalmáról, emellett folyamatosan is tájékozódhat: OTP EP Applikáción, OTP Portálon, telefonon (+36 1 3666 555), vagy OTP Direkten keresztül.
 • Örökölhető = az egyenleg nem vész el. Még akkor sem, ha nem jelöl meg örököst pénztári számlájára, ez esetben a mindenkori törvényes örököst illeti meg a számla egyenlege.
 • Egyszerű, biztonságos vásárlást kínál az OTP Cafeteria kártya (egészségkártya).
 • Akár a munkáltató is fizethet: részben vagy egészben is vállalhatja a havi befizetést.

Az egészségpénztári tagságot egyszeri belépési, időszakos és folyamatos költségek kísérik, ennek ellenére nem kérdés, megéri-e belépni Pénztárunkba. 140.000 Ft-os befizetés esetén például 28.000 Ft adó-visszatérítést igényelhet a belépés évében!

Költségek:

 • Belépési díj: 2.000 Ft (egyszeri kiadás)
 • Kártyadíj: 2.900 Ft (3 évre)
 • Befizetésekhez kapcsolódó költségek: 100.000 Ft alatt 8%, felette 4% működési költség
 • Befizetés elmulasztása esetén – őrzési díj: havonta maximum 160 Ft, de legfeljebb a hozam összege
  (Az első befizetés javasolt összege tehát 6.000 Ft – új belépés esetén –, mely összeg már a kártya díját is tartalmazza.)

A tagság kifejezetten kedvező azoknak, akik:

 • rendszeresen szednek gyógyszert
 • szemüveget hordanak
 • nagy összegű egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe
 • babát terveznek
 • lakáscélú jelzáloghitelt törlesztenek
 • eltartott szülővel rendelkeznek
 • nagy családban élnek, gyermeket nevelnek, hiszen a rendszeres és magas összegű egészségügyi és egyéb kiadásokon sokat spórolhatnak pénztártagként (amennyiben rendelkeznek adózott jövedelemmel), hiszen visszaigényelhetik a pénztári számlára befizetett összeg 20%-át.

A szülők egészségpénztári befizetésüket és a visszaigényelt összeget számtalan olyan termékre, szolgáltatásra fordíthatják, amire a babának és a mamának szüksége van. A pénztártagok körében közkedvelt például a pelenka, a légzésfigyelő, a csecsemő mérleg, a tápszer és a babaápoló szerek (krémek, olajok), emellett olyan szolgáltatások is elszámolhatók pénztári számlára, mint az ultrahang, az őssejtlevétel, a genetikai tanácsadás, vagy a szülészet-nőgyógyászati ellátás. Az anyukák számára akár vércukormérő, mellszívó, és melltartó betét is vásárolható pénztári számlára. Emellett az OTP Egészségpénztár akár 1 millió Ft Születési támogatás felvételére is kínál lehetőséget a baba születésekor (amennyiben 750.000 Ft rendelkezésre áll az egészségpénztári számlán).

Az egészség- és önsegélyező pénztár küldetése, hogy minél többen élhessenek egészségesen, egészségesebben, jobb életminőség közepette. Törekvései által egyre több pénztári tag részesülhet orvosi kivizsgálásban, szűrővizsgálatban, szükséges egészségügyi ellátásban, emellett segítséget, útmutatást kaphatnak egészségi állapotuk megőrzéséhez, javításához. Célja továbbá, hogy a kockázatos szociális helyzetbe kerülők (pl. gyermeket várók, idősgondozók, álláskeresők) is támogatásra leljenek, ők kiegészítő ellátásokat (önsegélyező szolgáltatásokat) vehetnek igénybe.

A pénztártagok ezért egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával rendelkeznek, ám ez a felület kifejezetten az egészségről és az önsegélyezésről szól:

 • az – öngondoskodás jegyében – ide befizetett összeget a tagok – és családtagjaik – például gyógyszerre, szemüvegre, magánorvosra, vagy születési, beiskolázási támogatásra fordíthatják,
 • a pénztártagok kivételes lehetőséggel, adó-visszatérítéssel élhetnek pénztári befizetésüknek köszönhetően, melynek összege (évi akár 150.000 Ft) szintén a pénztári számlára érkezik,
 • valamint a munkáltatói hozzájárulás (tagdíjátvállalás) is itt érhető el, amivel a munkáltatók támogatják dolgozóikat.

(A kártyaelfogadó szolgáltatóknál az OTP Cafeteria kártyával hasonló módon fizethet, mint egy bankkártyával, az egyéb partnereknél készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki számláját.)

További információk


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek 7:30-20:00

Nyitva tartás a személyes ügyfélszolgálatunkon

Ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben várja Önt:
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd - péntek: 8.30 - 16.00

Saját- és kollégáink egészsége érdekében ügyfélszolgálatunkon kötelező maszkot viselniük az ügyfeleknek 2020. szeptember 1-től. A maszkviselés a 6. életévét betöltött gyermekekre is vonatkozik. Emellett az ügyfélszolgálat helyiségében ügyintézőnként egyszerre csak egy ember tartózkodhat, továbbá egy fő várakozhat.

Kérjük, vigyázzon saját és környezete egészségére!

Köszönjük együttműködését!

Emellett ügyfélszolgálatos kollégáink rendelkezésére állnak:
- telefonon (H-P: 7.30-20.00),
- e-mailben,
- és chat-en (H-P: 8.00-18.00) keresztül is.

Cím:
1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd-péntek: 8.30 - 16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440
Adószám:
18105564-1-41
További oldalak:
www.otpportalok.hu
www.golyavaro.hu
www.facebook.com/otpep
www.instagram.com/otpep
www.youtube.com/user/otppenztarak