Új ügyfélszolgálati és számlázási cím

2022. novemberétől megváltoztak címeink.

Új ügyfélszolgálati címünk:
1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók
Nyitva tartás:
– Hétfő: 8.30-17.00
– Kedd - péntek: 8.30-16.00
Ügyfélszolgálatunk többi elérhetősége változatlan marad.

Új számlázási címünk:
1138 Budapest, Váci út 135-139., adószám: 18105564-2-41.

Online is beléphet az OTP Egészségpénztárba

Portálunkon keresztül akár otthonról, online is az OTP Egészségpénztár tagjává válhat, mindössze 5 egyszerű lépésben:

1. Regisztráljon vagy lépjen be a Portálra.
2. Töltse ki az online belépési nyilatkozatát.
3. Készítsen/töltsön fel okmánymásolatokat.
4. Hitelesítse nyilatkozatát az Ügyfélkapun keresztül.
5. Töltse fel mindezt a Portálon.

Tovább az online belépéshez

Miért érdemes az OTP Egészségpénztárt választania?

Az OTP Egészségkártyával kedvezményesen vásárolhat szerte az országban. Több mint 100 szolgáltatás között válogathat.

 • Akár évi +150 000 forinttal növelheti forrását

  Egyéni és munkáltatói befizetései után 20%-os adó-visszatérítést vehet igénybe, mely akár 150 000 Ft is lehet évente (750 000 Ft befizetése esetén).

 • Családja kiadásait is rendezheti egészségszámlájáról

  A pénztárnál elszámolható szolgáltatásokat bejelentett családtagjai is igénybe vehetik, így például szülei, gyermekei egészségügyi és egyéb kiadásait is fizetheti egészségszámlájáról. Sőt, társkártya segítségével szülei, gyermekei is vásárolhatnak.

 • Több 100 szolgáltatást elszámolhat

  Pénztári számlája terhére többek között olyan kiadásokat is elszámolhat, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati/urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, lakáscélú jelzáloghitel törlesztés, beiskolázás. Szolgáltató keresőnkben megtalálhatja az Önnek legideálisabb szolgáltatót.

 • Kedvezmények

  A szolgáltatók rendszeresen kínálnak egyedi árkedvezményt a pénztártagoknak.

 • Akár munkáltatója is növelheti pénztári egyenlegét

  Havi befizetését a munkáltatója részben vagy teljesen átvállalhatja, mely után szintén igénybe veheti a 20% adó-visszatérítést.

 • Miért az OTP Egészségpénztár?

  Az OTP Egészségpénztár Magyarország legnagyobb egészség- és önsegélyező pénztára. Számokban: több mint 310 000 tag, 2022-ben 2,8 milliárd Ft adó-visszatérítés összesen, az igénybevett szolgáltatások összértéke 15,5 milliárd Ft.

További előnyök

Mire költhetem?

Vásárolhat gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, finanszírozhat magán egészségügyi vizsgálatokat, életmódváltást elősegítő szolgáltatásokat, sőt akár babaápolási termékeket is.

Mire költhetem még?

Hol költhetem el?

Itt megtalálja szolgáltató partnereink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Tovább

Nyomtatványok

A belépéshez szükséges nyomtatványokat, szabályzatokat tudja itt letölteni.

Tovább

Kedvezmények

Szolgáltató partnereink 5-30% árkedvezményt biztosítanak Önnek és családjának.

Tovább

Egészségpercek

Szánjon pár percet egészségére, olvassa el életmóddal, egészségpénztári praktikákkal kapcsolatos cikkeinket!

Tovább

Hogyan működik?

 1. Csatlakozzon hozzánk

  Csupán néhány perc alatt kitöltheti az online belépési nyilatkozatot.

 2. Fizessen be számlájára

  Számláját rendszeres vagy akár egyszeri befizetésekkel is gyarapíthatja. Sőt, akár a vásárlás előtt pár perccel is feltöltheti egyenlegét mobil alkalmazásunk segítségével.

 3. Vásároljon

  A legegyszerűbben egészségpénztári kártyájával tud fizetni. Pont olyan egyszerűen, mint egy bankkártyával!

  Természetesen készpénzzel is fizethet, amennyiben kényelmesebb Önnek.

Tovább információk

 

Pénztártagok azonosítása

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (Pmt.) előírja, hogy az egészségpénztárak tagjainál ügyfél-átvilágítást szükséges végezni az alábbi esetekben:

 • Pénztárba történő belépéskor, de legkésőbb a pénztári szolgáltatások igénybevétele, ügyleti megbízás előtt,
 • átlépi a lenti ismertetett limitek valamelyikét,
 • pénzmosásra vagy terrorizmus finanszírozására utaló adat, tény vagy körülmény merül fel,
 • kétség merül fel a korábban rögzített ügyfél-azonosító adatok valódiságával vagy megfelelőségével kapcsolatban.

Azonosítás hiányában nem fogja tudni használni egészségpénztári kártyáját, egyenlege 0 Ft-ot fog mutatni és az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető.

A Pénztárba történő belépés folyamán minden tagnak át kell esnie egy egyszerűsített ügyfél-átvilágításon, mely során a Pénztár ellenőrzi, hogy a Belépési nyilatkozaton feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek és egyeznek a belépő azonosító okmányaiban (általában személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványa és lakcímet igazoló hatósági igazolványa) szereplő adatokkal. Az azonosítás érdekében ezért okmányai másolatát el kell juttatnia a Pénztárhoz:

 • amennyiben szerződött értékesítő partnerünk révén lép be a Pénztárba (OTP Bank Nyrt. valamely fiókja vagy független értékesítő partnere), úgy partnerünk készít másolatot a fenti okmányokról és a Belépési nyilatkozatot e másolatok kíséretében juttatja el a Pénztárhoz,
 • amennyiben online kezdeményezi belépését, és Belépési nyilatkozatát akár postai úton (aláírva, eredetiben), vagy akár e-mailben ( AVDH-val hitelesítve) küldi be a Pénztárba, ez esetben is meg kell történnie az egyszerűsített ügyfél-átvilágításnak, az alábbi módon: küldje be személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát e-mailben ( info@otpep.hu) a Pénztárnak megadott e-mail-címéről, vagy postai úton (1369 Budapest 5, Pf. 362).

(Ha a Belépési nyilatkozaton nem töltött ki Kiemelt közszereplői nyilatkozat részt, úgy gondoskodjon az alábbi nyomtatvány hitelesített példányának beküldéséről is.)

Azon Pénztártagok, akik valamely ügyfél-átvilágításon nem estek át nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, azaz nem tudják használni egészségpénztári kártyájukat, egyenlegük 0 Ft-ot fog mutatni és részükre az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető mindaddig, amíg az ügyfél-átvilágításuk meg nem történik.

Abban az esetben, ha egy Pénztártag a következő limitek bármelyikét átlépi, el kell végezni a normál ügyfél-átvilágítását:

 • 4,5 millió forintot meghaladó befizetés: a Pénztártag által vagy javára a Pénztárba teljesített befizetés éves szinten eléri a 4,5 millió forintot,
 • 4,5 millió forintot meghaladó ügylet: egy igénybevett szolgáltatás eléri a 4,5 millió forintot.

Amennyiben a fenti limitek bármelyikét átlépi a Pénztártag, akkor az egyéni számlájáról nincsen lehetősége szolgáltatást igénybe venni (egészségpénztári egyenlege nullát fog mutatni) mindaddig, míg a normál ügyfél-átvilágítása meg nem történik a Pénztár személyes ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók) vagy az OTP Bank fiókjainak bármelyikében. A Pénztár a normál ügyfél-átvilágításhoz szükséges adatlapot (együtt a „Tényleges tulajdonosi és kiemelt közszereplői nyilatkozat”-tal) ebben az esetben is megküldi a Pénztártagnak postai vagy elektronikus úton. A fenti dokumentumok kitöltésén és benyújtásán túl a normál ügyfél-átvilágítás során kötelezően csatolandó a személyazonosság igazolására alkalmas valamely hatósági igazolványának és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata is.

Az alábbi esetekben fokozott ügyfél-átvilágítást végez a Pénztár:

 • a pénztártag stratégiai hiányosságokkal rendelkező, kiemelt kockázatot jelentő harmadik országból származik,
 • a pénztártag nem jelent meg személyesen a normál ügyfél-átvilágításon,
 • távoli azonosítás esetén,
 • a pénztártag kiemelt közszereplő, vagy kiemelt közszereplő közeli hozzátartozója, vagy közeli kapcsolatban áll kiemelt közszereplővel,
 • az MNB által kiadott útmutatóban meghatározott egyéb esetekben.

A fokozott átvilágítás személyes megjelenéssel, írásbeli nyilatkozattal tehető meg.

A fokozott azonosításig ezen Pénztártagok nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, nem tudják használni egészségpénztári kártyájukat, egyenlegük 0 Ft-ot mutat és az elszámolásra beküldött számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető.

OTP Egészségpénztár Applikáció

 • Egyenleg vagy számlaforgalom lekérdezés egyszerűen
 • Biztonságos bankkártyás befizetés
 • Szolgáltató partnerek közötti keresés
 • Pénztári adatok és információk megtekintése
 • További részletek
App icon Google icon

Gyakran ismételt kérdések

A belépés érdekében két teendő vár Önre:

1. Egyrészt az alábbi nyomtatványt kell

 • kitölteni (annak 7. pontját is),
 • hitelesen aláírni, amit két módon is megtehet:
  • írja alá a kinyomtatott űrlapot,
  • vagy hitelesítse AVDH-val a nyomtatvány letöltött, számítógépére lementett pdf változatát,
 • és eljuttatni az OTP Egészségpénztár részére:
 • aláírt nyomtatvány esetén: küldje el postán az eredeti, aláírt, papír alapú űrlapot levelezési címünkre (1369 Budapest 5, Pf. 362), vagy nyújtsa be személyesen bármelyik OTP Bank fiókban, vagy Pénztárunk ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók),
 • AVDH-val hitelesített nyomtatvány esetén: küldje el az info@otpep.hu címre a kitöltés utáni, hitelesített pdf változatot.

2. Másrészt – belépésével egyidejűleg – azonosításáról is szükséges gondoskodnia, az alábbiak szerint:

Juttassa el Pénztárunkhoz személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát akár e-mailben ( info@otpep.hu) a Pénztárnak megadott e-mail-címéről, akár postai úton (1369 Budapest 5, Pf. 362), illetve személyes belépés esetén természetesen személyesen is benyújtható.

(Az azonosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy igénybe vehesse az egészségpénztári szolgáltatásokat, hogy használhassa egészségpénztári számláját.)

A tagság 10 fő előnye:

 • Akár 150.000 Ft adó-visszatérítés évente, avagy 20% visszajár. Hogy miből? Egészségügyi megtakarításából. Hiszen az egészségpénztári számlára befizetett összeget a pénztártag – és családtagjai – kifejezetten egészségügyi (pl.: gyógyszer, szemüveg, magánorvos) és önsegélyező (pl.: születési támogatás, beiskolázási támogatás) kiadásokra használhatják fel. A befizetett összeg után pedig 20%, akár 150.000 Ft adó-visszatérítésre nyílik lehetősége (amennyiben személyi jövedelemadója ezt lehetővé teszi).
 • További 10% adó-visszatérítéssel élhet, amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy szűrővizsgálatot vesz igénybe (orvosi javaslatra, egészségpénztári számláján keresztül).
 • Egy tagság = több használó. Azzal, hogy Ön belép az egészségpénztárba, családja egészségét is támogathatja! Bejelentést követően közeli hozzátartozói is élvezhetik ugyanis egészségpénztári számlája előnyeit, kedvezményeit, társkártyával családtagjai is vásárolhatnak (pl.: házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, nagyszülő, dédszülő, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő).
 • Extra engedményeket is igénybe vehet! Pénztárunk partnerei időről időre 5-30%-os árkedvezményekkel is hozzájárulnak a pénztártagok egészségéhez, gyógyulásához, jobb életszínvonalához. Az aktuális akciókról folyamatosan hírt adunk honlapunkon, hírleveleinkben, Facebook oldalunkon.
 • Hozammal is gyarapodhat egészségpénztári számlája! Negyedévente hozammal is emelkedhet az előtakarékoskodásra szánt befizetése (a befektetési tevékenység eredményétől függően).
 • Feltöltés azonnal, bárhol, bármikor. Egy váratlan, ráadásul nagyobb összegű egészségügyi kiadás esetén kifejezetten jól jöhet, ha van rá fedezet egészségpénztári számláján. Jó hír, hogy OTP egészségpénztári kártyáját akár azonnal feltöltheti (az OTP EP és Simple okostelefon alkalmazás, vagy az OTP Portálok oldal segítségével).
 • Átlátható számlaforgalom. Akár a befizetett összegek, akár a kifizetések és a jóváírt hozamok is nyomon követhetők. Évente egyszer számlalevelet küldünk forgalmáról, emellett folyamatosan is tájékozódhat: OTP EP Applikáción, OTP Portálon, telefonon (+36 1 3666 555), vagy OTP Direkten keresztül.
 • Örökölhető = az egyenleg nem vész el. Még akkor sem, ha nem jelöl meg örököst pénztári számlájára, ez esetben a mindenkori törvényes örököst illeti meg a számla egyenlege.
 • Egyszerű, biztonságos vásárlást kínál az OTP Egészségpénztári kártya (egészségkártya).
 • Akár a munkáltató is fizethet: részben vagy egészben is vállalhatja a havi befizetést.

Az egészségpénztári tagságot egyszeri belépési, időszakos és folyamatos költségek kísérik, ennek ellenére nem kérdés, megéri-e belépni Pénztárunkba. 140.000 Ft-os befizetés esetén például 28.000 Ft adó-visszatérítést igényelhet a belépés évében!

Költségek:

 • Belépési díj: 2.000 Ft (egyszeri kiadás)
 • Kártyadíj: 2.900 Ft (3 évre)
 • Működési költség: 6,5% (a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le)
 • Havi min. 2.000 Ft befizetés elmulasztása esetén őrzési díj, ami kizárólag a kapott hozamát csökkentheti, a befizetését nem érintheti: havonta maximum 130 Ft, de legfeljebb a hozam összege
  (Az első befizetés javasolt összege tehát 6.000 Ft – új belépés esetén –, mely összeg már a kártya díját is tartalmazza.)

A tagság kifejezetten kedvező azoknak, akik:

 • rendszeresen szednek gyógyszert
 • szemüveget hordanak
 • nagy összegű egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe
 • babát terveznek
 • lakáscélú jelzáloghitelt törlesztenek
 • eltartott szülővel rendelkeznek
 • nagy családban élnek, gyermeket nevelnek, hiszen a rendszeres és magas összegű egészségügyi és egyéb kiadásokon sokat spórolhatnak pénztártagként (amennyiben rendelkeznek adózott jövedelemmel), hiszen visszaigényelhetik a pénztári számlára befizetett összeg 20%-át.

A szülők egészségpénztári befizetésüket és a visszaigényelt összeget számtalan olyan termékre, szolgáltatásra fordíthatják, amire a babának és a mamának szüksége van. A pénztártagok körében közkedvelt például a pelenka, a légzésfigyelő, a csecsemő mérleg, a tápszer és a babaápoló szerek (krémek, olajok), emellett olyan szolgáltatások is elszámolhatók pénztári számlára, mint az ultrahang, az őssejtlevétel, a genetikai tanácsadás, vagy a szülészet-nőgyógyászati ellátás. Az anyukák számára akár vércukormérő, mellszívó, és melltartó betét is vásárolható pénztári számlára. Emellett az OTP Egészségpénztár akár 1 millió Ft Születési támogatás felvételére is kínál lehetőséget a baba születésekor (amennyiben 750.000 Ft rendelkezésre áll az egészségpénztári számlán).

Az egészség- és önsegélyező pénztár küldetése, hogy minél többen élhessenek egészségesen, egészségesebben, jobb életminőség közepette. Törekvései által egyre több pénztári tag részesülhet orvosi kivizsgálásban, szűrővizsgálatban, szükséges egészségügyi ellátásban, emellett segítséget, útmutatást kaphatnak egészségi állapotuk megőrzéséhez, javításához. Célja továbbá, hogy a kockázatos szociális helyzetbe kerülők (pl. gyermeket várók, idősgondozók, álláskeresők) is támogatásra leljenek, ők kiegészítő ellátásokat (önsegélyező szolgáltatásokat) vehetnek igénybe.

A pénztártagok ezért egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával rendelkeznek, ám ez a felület kifejezetten az egészségről és az önsegélyezésről szól:

 • az – öngondoskodás jegyében – ide befizetett összeget a tagok – és családtagjaik – például gyógyszerre, szemüvegre, magánorvosra, vagy születési, beiskolázási támogatásra fordíthatják,
 • a pénztártagok kivételes lehetőséggel, adó-visszatérítéssel élhetnek pénztári befizetésüknek köszönhetően, melynek összege (évi akár 150.000 Ft) szintén a pénztári számlára érkezik,
 • valamint a munkáltatói hozzájárulás (tagdíjátvállalás) is itt érhető el, amivel a munkáltatók támogatják dolgozóikat.

(A kártyaelfogadó szolgáltatóknál az OTP Egészségpénztári kártyával hasonló módon fizethet, mint egy bankkártyával, az egyéb partnereknél készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki számláját.)

További információk


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek 7:30-20:00

Címváltozás a személyes ügyfélszolgálatunkon

2022. november 2-től új helyen várjuk Önt.
Új címünk: 1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók
Nyitva tartás: hétfő: 8:30-17:00, kedd-péntek: 8:30-16:00
Ügyfélszolgálatunk többi elérhetősége változatlan maradt.

Számlák személyes leadása:
– 2022. december 31-ig még a korábbi, Váci út 80. címünkön is leadhatja OTP Egészségpénztári számláit a kihelyezett számlagyűjtő dobozon keresztül.
– Az új, Váci út 135-139. címünkön természetesen már november 2-től leadhatja számláit.

Nyitva tartás a személyes ügyfélszolgálatunkon

Ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben várja Önt:
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd - péntek: 8.30 - 16.00

Emellett ügyfélszolgálatos kollégáink rendelkezésére állnak:
- telefonon (H-P: 7.30-20.00),
- e-mailben,
- és chat-en (H-P: 8.00-18.00) keresztül is.

Cím:
1138 Budapest, Váci út 135-139. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd-péntek: 8.30 - 16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440
Adószám:
18105564-2-41
További oldalak:
www.otpportalok.hu
www.golyavaro.hu
www.facebook.com/otpep
www.instagram.com/otpep
www.youtube.com/user/otppenztarak