Belépés

Hogyan lehet OTP Egészségpénztári tag?

A következő lépésekben megmutatjuk Önnek, mit kell tennie, hogy OTP Egészségpénztári tag legyen.

Online belépés

 1. OTP Portálok, Belépési nyilatkozat

  Látogasson el a www.otpportalok.hu weboldalra, vagy kattintson a Regisztrálok gombra, majd töltse ki a Belépési nyilatkozatot online

 2. Tagsági okirat

  Postai úton vagy emailben megküldjük a tagsági okiratot és az ügyfél azonosításhoz szükséges információkat

 3. Ügyfél-átvilágítási adatlap

  Töltse ki az Ügyfél-átvilágítási (azonosítási) adatlapot

 4. Egészségpénztár ügyfélszolgálat

  Keresse fel az adatlappal a Pénztár ügyfélszolgálatát, vagy bármelyik OTP Bank fiókot

 5. Hitelesítés

  A helyes adatokkal kitöltött nyomtatványt Ön és az ügyfél-átvilágítást végző személy aláírásával érvényesíti

 6. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül mint OTP Egészségpénztártag

Belépés postai úton

 1. Belépési nyilatkozat kitöltése

  Töltse ki a kinyomtatott Belépési nyilatkozatot, majd írja alá. (Szerződést kötni 16 éves kor felett tud.)

 2. Munkáltatói igazolás

  Ha a havi befizetést a munkáltató részben vagy egészben átvállalja, a nyomtatványt munkáltatójával is töltesse ki és írassa alá az 5-ös pontot.

 3. Nyilatkozat leadás, szerződéskötés

  Adja le személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán, vagy az OTP Bank bármely fiókjában.

 4. Tagsági okirat

  Postai úton vagy emailben megküldjük a tagsági okiratot.

 5. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül mint OTP Egészségpénztártag.

Átlépés az OTP Egészségpénztárba

 1. Belépési nyilatkozat kitöltése

  Töltse ki a kinyomtatott Belépési nyilatkozatot. (Szerződést kötni 16 éves kor felett tud.)

 2. Megfelelő rovatok kitöltése

  Töltse ki a megfelelő rovatokat: a 2-es rovatot is (Átlépési nyilatkozat)

 3. Munkáltatói igazolás

  Ha a havi befizetést a munkáltató részben vagy egészben átvállalja, a nyomtatványt munkáltatójával is töltesse ki és írassa alá az 5-ös pontot.

 4. Nyilatkozat leadása, szerződéskötés

  Adja le személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán, vagy az OTP Bank bármely fiókjában.

 5. Tagsági okirat

  Postai úton vagy emailben megküldjük a tagsági okiratot.

 6. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül mint OTP Egészségpénztártag.

Belépek az OTP Egészségpénztárba

Az OTP Portálon gyorsan, egyszerűen beléphet az OTP Egészségpénztárba.

BelépésKérdésem van, visszahívást kérekTovábbi információ a Portálról

Gyakran ismételt kérdések

A belépés csak 4 lépés! Csupán az alábbi nyomtatványt kell

 • kitölteni,
 • kinyomtatni egy példányban,
 • aláírni,
 • és eljuttatni – az eredeti példányt – az OTP Egészségpénztár részére.

A benyújtás LEGEGYSZERŰBB módja, ha SZEMÉLYESEN adja le az adatlapot bármelyik OTP Bank fiókban, vagy Pénztárunk ügyfélszolgálatán (1133 Budapest, Váci út 80.), ahol kollégáink a kitöltés folyamatában is készségesen állnak rendelkezésére.
A nyilatkozatot postai úton is elküldheti (OTP Egészségpénztár – 1369 Budapest 5, Pf. 362.), ám az azonosítás miatt ebben az esetben is be kell fáradnia ügyfélszolgálatunkra, vagy valamely bankfiókba.

A tagság 10 fő előnye:

 • Akár 150.000 Ft ADÓ-VISSZATÉRÍTÉS évente, avagy 20% VISSZAJÁR. Hogy miből? Egészségügyi megtakarításából. Hiszen az egészségpénztári számlára befizetett összeget a pénztártag – és családtagjai – kifejezetten egészségügyi (pl.: gyógyszer, szemüveg, magánorvos) és önsegélyező (pl.: születési támogatás, beiskolázási támogatás) kiadásokra használhatják fel. A befizetett összeg után pedig 20%, akár 150.000 Ft adó-visszatérítésre nyílik lehetősége (amennyiben személyi jövedelemadója ezt lehetővé teszi).
 • TOVÁBBI 10% ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSel élhet, amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy szűrővizsgálatot vesz igénybe (orvosi javaslatra, egészségpénztári számláján keresztül).
 • EGY TAGSÁG = TÖBB HASZNÁLÓ. Azzal, hogy Ön belép az egészségpénztárba, családja egészségét is támogathatja! Bejelentést követően közeli hozzátartozói is élvezhetik ugyanis egészségpénztári számlája előnyeit, kedvezményeit, társkártyával családtagjai is vásárolhatnak (pl.: házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, nagyszülő, dédszülő, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő).
 • EXTRA ENGEDMÉNYEKet is igénybe vehet! Pénztárunk partnerei időről időre 5-30%-os árkedvezményekkel is hozzájárulnak a pénztártagok egészségéhez, gyógyulásához, jobb életszínvonalához. Az aktuális akciókról folyamatosan hírt adunk honlapunkon, hírleveleinkben, Facebook oldalunkon.
 • HOZAMMAL IS GYARAPODHAT egészségpénztári számlája! Negyedévente hozammal is emelkedhet az előtakarékoskodásra szánt befizetése (a befektetési tevékenység eredményétől függően).
 • FELTÖLTÉS AZONNAL, BÁRHOL, BÁRMIKOR. Egy váratlan, ráadásul nagyobb összegű egészségügyi kiadás esetén kifejezetten jól jöhet, ha van rá fedezet egészségpénztári számláján. Jó hír, hogy OTP egészségpénztári kártyáját akár azonnal feltöltheti (az OTP EP és Simple okostelefon alkalmazás, vagy az OTP Portálok oldal segítségével).
 • ÁTLÁTHATÓ SZÁMLAFORGALOM. Akár a befizetett összegek, akár a kifizetések és a jóváírt hozamok is nyomon követhetők. Évente egyszer számlalevelet küldünk forgalmáról, emellett folyamatosan is tájékozódhat: OTP EP Applikáción, OTP Portálon, telefonon (+36 1 3666 555), vagy OTP Direkten keresztül.
 • ÖRÖKÖLHETŐ = az egyenleg nem vész el. Még akkor sem, ha nem jelöl meg örököst pénztári számlájára, ez esetben a mindenkori törvényes örököst illeti meg a számla egyenlege.
 • EGYSZERŰ, BIZTONSÁGOS vásárlást kínál az OTP Cafeteria kártya (egészségkártya).
 • Akár a MUNKÁLTATÓ IS FIZETHET: részben vagy egészben is vállalhatja a havi befizetést.

Az egészségpénztári tagságot egyszeri belépési, időszakos és folyamatos költségek kísérik, ennek ellenére nem kérdés, megéri-e belépni Pénztárunkba. 140.000 Ft-os befizetés esetén például 28.000 Ft adó-visszatérítést igényelhet a belépés évében!

KÖLTSÉGEK:

 • Belépési díj: 2.000 Ft (egyszeri kiadás)
 • Kártyadíj: 2.900 Ft (3 évre)
 • Befizetésekhez kapcsolódó költségek: 100.000 Ft alatt 8%, felette 4% működési költség
 • Befizetés elmulasztása esetén – őrzési díj: havonta maximum 160 Ft, de legfeljebb a hozam összege
  (Az első befizetés javasolt összege tehát 6.000 Ft – új belépés esetén –, mely összeg már a kártya díját is tartalmazza.)

A tagság kifejezetten kedvező azoknak, akik:

 • rendszeresen szednek gyógyszert
 • szemüveget hordanak
 • nagy összegű egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe
 • babát terveznek
 • lakáscélú jelzáloghitelt törlesztenek
 • eltartott szülővel rendelkeznek
 • nagy családban élnek, gyermeket nevelnek, hiszen a rendszeres és magas összegű egészségügyi és egyéb kiadásokon sokat spórolhatnak pénztártagként (amennyiben rendelkeznek adózott jövedelemmel), hiszen visszaigényelhetik a pénztári számlára befizetett összeg 20%-át.

A szülők egészségpénztári befizetésüket és a visszaigényelt összeget számtalan olyan termékre, szolgáltatásra fordíthatják, amire a babának és a mamának szüksége van. A pénztártagok körében közkedvelt például a pelenka, a légzésfigyelő, a csecsemő mérleg, a tápszer és a babaápoló szerek (krémek, olajok), emellett olyan szolgáltatások is elszámolhatók pénztári számlára, mint az ultrahang, az őssejtlevétel, a genetikai tanácsadás, vagy a szülészet-nőgyógyászati ellátás. Az anyukák számára akár vércukormérő, mellszívó, és melltartó betét is vásárolható pénztári számlára. Emellett az OTP Egészségpénztár akár 1 millió Ft Születési támogatás felvételére is kínál lehetőséget a baba születésekor (amennyiben 750.000 Ft rendelkezésre áll az egészségpénztári számlán).

Az egészség- és önsegélyező pénztár küldetése, hogy minél többen élhessenek egészségesen, egészségesebben, jobb életminőség közepette. Törekvései által egyre több pénztári tag részesülhet orvosi kivizsgálásban, szűrővizsgálatban, szükséges egészségügyi ellátásban, emellett segítséget, útmutatást kaphatnak egészségi állapotuk megőrzéséhez, javításához. Célja továbbá, hogy a kockázatos szociális helyzetbe kerülők (pl. gyermeket várók, idősgondozók, álláskeresők) is támogatásra leljenek, ők kiegészítő ellátásokat (önsegélyező szolgáltatásokat) vehetnek igénybe.

A pénztártagok ezért egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával rendelkeznek, ám ez a felület kifejezetten az egészségről és az önsegélyezésről szól:

 • az – öngondoskodás jegyében – ide befizetett összeget a tagok – és családtagjaik – például gyógyszerre, szemüvegre, magánorvosra, vagy születési, beiskolázási támogatásra fordíthatják,
 • a pénztártagok kivételes lehetőséggel, adó-visszatérítéssel élhetnek pénztári befizetésüknek köszönhetően, melynek összege (évi akár 150.000 Ft) szintén a pénztári számlára érkezik,
 • valamint a munkáltatói hozzájárulás (tagdíjátvállalás) is itt érhető el, amivel a munkáltatók támogatják dolgozóikat.

(A kártyaelfogadó szolgáltatóknál az OTP Cafeteria kártyával hasonló módon fizethet, mint egy bankkártyával, az egyéb partnereknél készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki számláját.)

További információk


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő8:00-20:00
kedd-péntek8:00-18:00

Vagy jöjjön el hozzánk személyesen

Cím:
1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
hétfő7:45-17:00
kedd-péntek7:45-16:00
E-mail cím:
info@otpep.hu