Belépés

Hogyan lehet OTP Egészségpénztári tag?

A következő lépésekben megmutatjuk Önnek, mit kell tennie, hogy OTP Egészségpénztári tag legyen.

Online belépés

 1. OTP Portálok, Belépési nyilatkozat

  Töltse ki az online Belépési nyilatkozatot ügyfélportálunkon.

  A nyilatkozat kitöltésekor meg kell adnia adatait, és a személyazonosító okmányairól készült fotókat is be kell küldenie a személye azonosításához. Belépési nyilatkozata az Ön aláírásával lesz hiteles, amit digitálisan úton is megtehet (AVDH hitelesítéssel).

  Kövesse az ügyfélportál lépéseit!

 2. Tagsági okirat

  Postai úton vagy e-mailben megküldjük a tagsági okiratot, mely tartalmazza a tagsági okiratszámát és igazolja pénztári tagságát.

 3. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül, mint OTP Egészségpénztártag.

Belépés postai úton

 1. Belépési nyilatkozat kitöltése

  Töltse ki a kinyomtatott Belépési nyilatkozatot (a 7. pontot, annak A, B és C részét is), majd írja alá. (Szerződést kötni 16 éves kor felett tud.)

 2. Munkáltatói igazolás

  Ha a havi befizetést a munkáltató részben vagy egészben átvállalja, akkor ügyeljen a nyomtatvány 5. pontjának kitöltésére és munkáltatója aláírására is.

 3. Nyilatkozat benyújtása

  A kitöltött, aláírt, eredeti nyilatkozatot benyújthatja Pénztárunknak:
  - postai úton (1369 Budapest 5, Pf. 362), vagy
  - az OTP Bank bármely fiókján keresztül,
  - a Pénztár ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók).

 4. Azonosítás

  Az azonosítás érdekében nyújtsa be személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát is, akár a Belépési nyilatkozattal együtt papíron, akár e-mailben (info@otpep.hu) a Pénztárnak megadott e-mail-címéről.

  (Az azonosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy igénybe vehesse az egészségpénztári szolgáltatásokat.)

 5. Tagsági okirat

  Postai úton vagy e-mailben megküldjük a tagsági okiratot, mely tartalmazza a tagsági okiratszámát és igazolja pénztári tagságát.

 6. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül, mint OTP Egészségpénztártag.

Átlépés az OTP Egészségpénztárba

 1. Belépési nyilatkozat kitöltése

  Töltse ki a Belépési nyilatkozatot. (Szerződést kötni 16 éves kor felett tud.)

 2. Megfelelő rovatok kitöltése

  Töltse ki a megfelelő rovatokat: a 2-es rovatot (Átlépési nyilatkozat) és a 7-es (Kiemelt közszereplői nyilatkozat) pontot is.

 3. Munkáltatói igazolás

  Ha a havi befizetést a munkáltató részben vagy egészben átvállalja, akkor ügyeljen a nyomtatvány 5. pontjának kitöltésére és munkáltatója aláírására vagy (egy külön példány munkáltató általi AVDH) hitelesítésére is.

 4. Nyilatkozat beküldése

  A kitöltött nyilatkozatot elküldheti Pénztárunknak:
  - AVDH-val hitelesítve, e-mailben (info@otpep.hu), vagy
  - aláírva eredetiben, postai úton (1369 Budapest 5, Pf. 362), vagy személyesen benyújtva bármelyik OTP Bank fiókban vagy Pénztárunk ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók).

 5. Azonosítás

  Az azonosítás érdekében az átlépéssel egyidejűleg juttassa el Pénztárunkhoz személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát is, akár e-mailben (info@otpep.hu) a Pénztárnak megadott e-mail-címéről, akár papír alapon személyesen vagy postai úton.

  (Az azonosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy igénybe vehesse az egészségpénztári szolgáltatásokat.)

 6. Tagsági okirat

  Postai úton vagy e-mailben megküldjük a tagsági okiratot, mely tartalmazza a tagsági okiratszámát és igazolja pénztári tagságát.

 7. Egészségpénztári tagság

  Válasszon több 100 szolgáltatás közül, mint OTP Egészségpénztártag.

Belépek az OTP Egészségpénztárba

Az OTP Portálon gyorsan, egyszerűen, online beléphet az OTP Egészségpénztárba.

BelépésKérdésem van, visszahívást kérekTovábbi információ a Portálról

Gyakran ismételt kérdések

A belépés érdekében két teendő vár Önre:

1. Egyrészt az alábbi nyomtatványt kell

 • kitölteni (annak 7. pontját is),
 • hitelesen aláírni, amit két módon is megtehet:
  • írja alá a kinyomtatott űrlapot,
  • vagy hitelesítse AVDH-val a nyomtatvány letöltött, számítógépére lementett pdf változatát,
 • és eljuttatni az OTP Egészségpénztár részére:
 • aláírt nyomtatvány esetén: küldje el postán az eredeti, aláírt, papír alapú űrlapot levelezési címünkre (1369 Budapest 5, Pf. 362), vagy nyújtsa be személyesen bármelyik OTP Bank fiókban, vagy Pénztárunk ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók),
 • AVDH-val hitelesített nyomtatvány esetén: küldje el az info@otpep.hu címre a kitöltés utáni, hitelesített pdf változatot.

2. Másrészt – belépésével egyidejűleg – azonosításáról is szükséges gondoskodnia, az alábbiak szerint:

Juttassa el Pénztárunkhoz személyi igazolványa (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyája (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát akár e-mailben (info@otpep.hu) a Pénztárnak megadott e-mail-címéről, akár postai úton (1369 Budapest 5, Pf. 362), illetve személyes belépés esetén természetesen személyesen is benyújtható.

(Az azonosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy igénybe vehesse az egészségpénztári szolgáltatásokat, hogy használhassa egészségpénztári számláját.)

A tagság 10 fő előnye:

 • Akár 150.000 Ft adó-visszatérítés évente, avagy 20% visszajár. Hogy miből? Egészségügyi megtakarításából. Hiszen az egészségpénztári számlára befizetett összeget a pénztártag – és családtagjai – kifejezetten egészségügyi (pl.: gyógyszer, szemüveg, magánorvos) és önsegélyező (pl.: születési támogatás, beiskolázási támogatás) kiadásokra használhatják fel. A befizetett összeg után pedig 20%, akár 150.000 Ft adó-visszatérítésre nyílik lehetősége (amennyiben személyi jövedelemadója ezt lehetővé teszi).
 • További 10% adó-visszatérítéssel élhet, amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy szűrővizsgálatot vesz igénybe (orvosi javaslatra, egészségpénztári számláján keresztül).
 • Egy tagság = több használó. Azzal, hogy Ön belép az egészségpénztárba, családja egészségét is támogathatja! Bejelentést követően közeli hozzátartozói is élvezhetik ugyanis egészségpénztári számlája előnyeit, kedvezményeit, társkártyával családtagjai is vásárolhatnak (pl.: házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, nagyszülő, dédszülő, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő).
 • Extra engedményeket is igénybe vehet! Pénztárunk partnerei időről időre 5-30%-os árkedvezményekkel is hozzájárulnak a pénztártagok egészségéhez, gyógyulásához, jobb életszínvonalához. Az aktuális akciókról folyamatosan hírt adunk honlapunkon, hírleveleinkben, Facebook oldalunkon.
 • Hozammal is gyarapodhat egészségpénztári számlája! Negyedévente hozammal is emelkedhet az előtakarékoskodásra szánt befizetése (a befektetési tevékenység eredményétől függően).
 • Feltöltés azonnal, bárhol, bármikor. Egy váratlan, ráadásul nagyobb összegű egészségügyi kiadás esetén kifejezetten jól jöhet, ha van rá fedezet egészségpénztári számláján. Jó hír, hogy OTP egészségpénztári kártyáját akár azonnal feltöltheti (az OTP EP és Simple okostelefon alkalmazás, vagy az OTP Portálok oldal segítségével).
 • Átlátható számlaforgalom. Akár a befizetett összegek, akár a kifizetések és a jóváírt hozamok is nyomon követhetők. Évente egyszer számlalevelet küldünk forgalmáról, emellett folyamatosan is tájékozódhat: OTP EP Applikáción, OTP Portálon, telefonon (+36 1 3666 555), vagy OTP Direkten keresztül.
 • Örökölhető = az egyenleg nem vész el. Még akkor sem, ha nem jelöl meg örököst pénztári számlájára, ez esetben a mindenkori törvényes örököst illeti meg a számla egyenlege.
 • Egyszerű, biztonságos vásárlást kínál az OTP Egészségpénztári kártya (egészségkártya).
 • Akár a munkáltató is fizethet: részben vagy egészben is vállalhatja a havi befizetést.

Az egészségpénztári tagságot egyszeri belépési, időszakos és folyamatos költségek kísérik, ennek ellenére nem kérdés, megéri-e belépni Pénztárunkba. 140.000 Ft-os befizetés esetén például 28.000 Ft adó-visszatérítést igényelhet a belépés évében!

Költségek:

 • Belépési díj: 2.000 Ft (egyszeri kiadás)
 • Kártyadíj: 2.900 Ft (3 évre)
 • Működési költség: 6,5% (a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le)
 • Havi min. 5 000 Ft befizetés elmulasztása esetén őrzési díj, ami kizárólag a kapott hozamát csökkentheti, a befizetését nem érintheti: negyedévente maximum 975 Ft, de legfeljebb a hozam összege
  (Az első befizetés javasolt összege tehát 6.000 Ft – új belépés esetén –, mely összeg már a kártya díját is tartalmazza.)

A tagság kifejezetten kedvező azoknak, akik:

 • rendszeresen szednek gyógyszert
 • szemüveget hordanak
 • nagy összegű egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe
 • babát terveznek
 • lakáscélú jelzáloghitelt törlesztenek
 • eltartott szülővel rendelkeznek
 • nagy családban élnek, gyermeket nevelnek, hiszen a rendszeres és magas összegű egészségügyi és egyéb kiadásokon sokat spórolhatnak pénztártagként (amennyiben rendelkeznek adózott jövedelemmel), hiszen visszaigényelhetik a pénztári számlára befizetett összeg 20%-át.

A szülők egészségpénztári befizetésüket és a visszaigényelt összeget számtalan olyan termékre, szolgáltatásra fordíthatják, amire a babának és a mamának szüksége van. A pénztártagok körében közkedvelt például a pelenka, a légzésfigyelő, a csecsemő mérleg, a tápszer és a babaápoló szerek (krémek, olajok), emellett olyan szolgáltatások is elszámolhatók pénztári számlára, mint az ultrahang, az őssejtlevétel, a genetikai tanácsadás, vagy a szülészet-nőgyógyászati ellátás. Az anyukák számára akár vércukormérő, mellszívó, és melltartó betét is vásárolható pénztári számlára. Emellett az OTP Egészségpénztár akár 1 millió Ft Születési támogatás felvételére is kínál lehetőséget a baba születésekor (amennyiben 750.000 Ft rendelkezésre áll az egészségpénztári számlán).

Az egészség- és önsegélyező pénztár küldetése, hogy minél többen élhessenek egészségesen, egészségesebben, jobb életminőség közepette. Törekvései által egyre több pénztári tag részesülhet orvosi kivizsgálásban, szűrővizsgálatban, szükséges egészségügyi ellátásban, emellett segítséget, útmutatást kaphatnak egészségi állapotuk megőrzéséhez, javításához. Célja továbbá, hogy a kockázatos szociális helyzetbe kerülők (pl. gyermeket várók, idősgondozók, álláskeresők) is támogatásra leljenek, ők kiegészítő ellátásokat (önsegélyező szolgáltatásokat) vehetnek igénybe.

A pénztártagok ezért egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával rendelkeznek, ám ez a felület kifejezetten az egészségről és az önsegélyezésről szól:

 • az – öngondoskodás jegyében – ide befizetett összeget a tagok – és családtagjaik – például gyógyszerre, szemüvegre, magánorvosra, vagy születési, beiskolázási támogatásra fordíthatják,
 • a pénztártagok kivételes lehetőséggel, adó-visszatérítéssel élhetnek pénztári befizetésüknek köszönhetően, melynek összege (évi akár 150.000 Ft) szintén a pénztári számlára érkezik,
 • valamint a munkáltatói hozzájárulás (tagdíjátvállalás) is itt érhető el, amivel a munkáltatók támogatják dolgozóikat.

(A kártyaelfogadó szolgáltatóknál az OTP Egészségpénztári kártyával hasonló módon fizethet, mint egy bankkártyával, az egyéb partnereknél készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki számláját.)

További információk


Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek7:30-20:00

Nyitva tartás a személyes ügyfélszolgálatunkon

Ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben várja Önt új címünkön (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók):
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd - péntek: 8.30 - 16.00

Emellett ügyfélszolgálatos kollégáink rendelkezésére állnak:
- telefonon (H-P: 7.30-20.00),
- e-mailben,
- és chat-en (H-P: 8.00-18.00) keresztül is.

Számlák személyes leadása:

OTP Egészségpénztári számláit várakozás nélkül, egyszerűen leadhatja az ügyfélszolgálaton elhelyezett számlagyűjtő dobozban (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók).

Cím:
1138 Budapest, Váci út 135-139. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 8.30 - 17.00
Kedd-péntek: 8.30 - 16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440
Adószám:
18105564-2-41
További oldalak:
www.otpportalok.hu
www.golyavaro.hu
www.facebook.com/otpep
www.instagram.com/otpep
www.youtube.com/user/otppenztarak