Miért érdemes az
OTP Egészségpénztárt választania?

 • Mert családja kiadásait is elszámolhatja

  Jelentse be családtagjait kedvezményezettnek, így az ő egészségügyi és egyéb kiadásaikat is rendezheti egészségszámlájáról. A pénztári befizetés után 20% adó-visszatérítés igényelhető, érdemes tehát egészségszámláról fizetni a család kiadásait is. Társkártyával közvetlenül családtagjai is vásárolhatnak.

 • Mert növelheti forrását

  Az egészségszámlájára történő befizetések után 20% adó-visszatérítést igényelhet, évente akár 150 000 forintot (750 000 Ft befizetése esetén). 2019-től az egyéni befizetések mellett már a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is igényelheti a 20% adó-visszatérítést.

 • Mert egyedi árkedvezményeket is igénybe vehet

  Akár 5-30 százalékos árkedvezményt is igénybe vehet, hiszen a szolgáltatók rendszeresen nyújtanak engedményt a pénztártagoknak.

 • Mert további 10% adó-visszatérítés is lehetséges

  Amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy egészségszámlája terhére – orvosi javaslattal – vesz igénybe szűrővizsgálatot, úgy további 10% adó-visszatérítésre válhat jogosulttá (a 20% adó-visszatérítésen túl, a maximális 150 ezer Ft adó-visszatérítés kereten belül).

 • Mert egészségkártyával kényelmesen vásárolhat

  OTP Egészségkártyával egyszerűen, gyorsan fizethet a több ezer kártyaelfogadó hely valamelyikén és bizonyos webshopokban. A Pénztárral szerződött kártya elfogadóhelyekről a Szolgáltató keresőben tájékozódhat.

 • Mert megbízható

  Az OTP Egészségpénztár stabil és biztonságos, hátterében az OTP Bankcsoport áll. Az OTP Egészségpénztár Magyarország egyik legnagyobb egészség- és önsegélyező pénztára. Az egészségpénztárba belépők közül minden negyedik az OTP Egészségpénztárt választotta, így ma már több mint 360 000 tag veheti igénybe szolgáltatásainkat, akik 2024-ben várhatóan több mint 4 milliárd Ft adó-visszatérítésről rendelkezhetnek összesen, igénybevett szolgáltatásaik összértéke csaknem 23 milliárd Ft.

 • Mert több 100 szolgáltatást számolhat el

  Pénztári számlája terhére többek között olyan kiadásokat is elszámolhat, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati/urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, lakáscélú jelzáloghitel törlesztés, beiskolázás. Szolgáltató keresőnkben megtalálhatja az Önnek legideálisabb szolgáltatót.

 • Mert nyomon követheti számlaforgalmát

  Számlaforgalmát megtekintheti az OTP Portálok oldalunkon és a Pénztár mobil applikációjában, ahol egyenlegét is lekérdezheti, feltöltheti és a szolgáltatók között is kereshet. A Portálon emellett aktiválhatja/letilthatja egészségkártyáját és megjelölheti családtagjait kedvezményezettnek. További befizetési lehetőségekről itt tájékozódhat.

 • Mert egész élete során számíthat egészségszámlájára

  Pénztári egyenlegét olyan élethelyzetekben is felhasználhatja, mint a gyermek születése, nevelése, beiskolázása, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése, az idősgondozás, vagy a temetés költségeinek elszámolása.

Egészségpénztári előnyök, az adó-visszatérítésen túl

Legfőképpen azért érdemes OTP Egészségpénztári számlát nyitnod, mert így évente akár közel 150 ezer Ft pluszforrást kaphatsz.

Azonban további előnyöket is magában rejt a pénztártagság:

 • exkluzív árkedvezményeket kaphatsz partnereinknél
 • családtagjaid egészségügyi kiadásaira is felhasználhatod megemelkedett megtakarításodat
 • sőt, olyan családi kiadásokra is fordíthatod, mint a lakáshitel törlesztés, vagy továbbtanuló gyermeked tandíja, kollégiuma/albérlete
 • egészségbiztosítás is megillet, mely fedez bizonyos orvosi kezeléseket, vizsgálatokat

Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek7:30-20:00

Nyitva tartás a személyes ügyfélszolgálatunkon

Ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben várja Önt
(1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók):
Hétfő: 8.00 - 17.00
Kedd - péntek: 8.00 - 16.00

Foglaljon időpontot kollégáinkhoz!

Ha előre foglal időpontot, akkor a Váci úti ügyfélszolgálatunkon várakozás nélkül fogadjuk, az Önnek megfelelő időpontban (legkorábban 2 munkanap múlva).
Az időpontfoglalást egyszerűen, online elvégezheti az alábbi linkre kattintva.

Időpontot foglalok

Emellett ügyfélszolgálatos kollégáink rendelkezésére állnak:
- telefonon (H-P: 7.30-20.00),
- e-mailben,
- és chat-en (H-P: 8.00-18.00) keresztül is.

Számlák személyes leadása:

OTP Egészségpénztári számláit várakozás nélkül, egyszerűen leadhatja az ügyfélszolgálaton elhelyezett számlagyűjtő dobozban (1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók).

Cím:
1138 Budapest, Váci út 135-139. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 17.00
Kedd-péntek: 8.00 - 16.00
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440
Adószám:
18105564-2-41
További oldalak:
www.otpportalok.hu
www.golyavaro.hu
www.facebook.com/otpep
www.instagram.com/otpep
www.youtube.com/user/otppenztarak