Lekötés = 10% adó-visszatérítés!

Szeretné a legtöbbet kihozni megtakarításából? Lekötéssel további 10% adó-visszatérítésben részesülhet!

Amennyiben leköti ugyanis pénzét 2 évre az OTP Egészségpénztárban, visszaigényelheti a lekötött összeg 10%-át (a lekötés évében, az arról benyújtásra kerülő éves adóbevallásban), az egyéni befizetés után járó 20% adó-visszatérítésen túl. Tehát ha van olyan egészségpénztári egyenlege, amit nem tervez a közeljövőben felhasználni, akkor érdemes lekötni azt.

Lekötést 2 módon kezdeményezhet

Amit a lekötésről tudni kell

 • A lekötés minimális összege: 10.000 Ft, Portálon keresztül 1 000 Ft
 • A visszaigényelhető összeg összesen legfeljebb: 150.000 Ft.
 • A lekötés időpontjának kezdete nem lehet korábbi, mint a lekötésről történő rendelkezés Pénztárhoz való beérkezése utáni 5. banki nap (amennyiben a pénztártag nem határoz meg későbbi kezdő időpontot).
 • A lekötés futamideje: legalább 24 hónap.
 • A lekötés (beérkezésének) tárgyévi határideje (hogy igénybe vehesse a lekötött összeg után járó 10% adó-visszatérítést a lekötés adóévében):
  - nyomtatvány beküldésével: karácsony előtti utolsó munkanap (12 óra)
  - OTP Portálon keresztül: az év utolsó munkanapja (12 óra)

Miért érdemes lekötnie pénzét az OTP Egészségpénztárban?

 • A bankok által fizetett kamatok jelentősen lecsökkentek, de bármely más befektetés hozama is alacsonyabb mostanában. Az OTP Egészségpénztár megoldása tehát igen kiemelkedő és megtérülő, hiszen a pénztárban 2 évre lekötött összegeket – az elért hozam felett – az állam további 10% adó-visszatérítéssel támogatja.
 • Az OTP Egészségpénztár negyedévente hozamot fizet a számlán lévő egyenlegekre, függetlenül attól, hogy az összegek le vannak-e kötve vagy sem. Ezek a kamatok az elmúlt években jellemzően alapkamatot és inflációt meghaladó mértékűek voltak az OTP Egészségpénztárban.
 • Az így elért hozamot kamatadó sem terheli.

Lekötés megszüntetése

 • Lekötés megszüntetéséről írásban az alábbi nyomtatványonrendelkezhet, vagy online az OTP Portálon keresztül. A lekötött összeget 15 napon belül vezetjük át az egyéni egészségszámlára. Amennyiben a lekötött összeget részben töri fel, az a teljes lekötött összeg feltörését jelenti. A futamidőn belül feltört összeg után járó adókedvezményt 20%-kal növelten kell az adóévre vonatkozó adóbevallásban bevallani, valamint az adóbevallás benyújtására előírt határidőig megfizetni.

Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat

Az alábbi időpontokban hívható:
hétfő-péntek7:30-20:00

Elérés átmenetileg

Személyes ügyfélszolgálatunkon szünetel az ügyfélfogadás határozatlan időre. Ügyfélszolgálatos kollégáink jelenleg online és telefonon állnak rendelkezésére:
- telefonon,
- e-mailben,
- vagy chat-en keresztül,
- emellett javasolt az
 online ügyintézés.

Kérjük, számlái benyújtását ütemezze későbbi, járvány utáni időszakra. Egészsége megőrzéséért átmenetileg otthon gyűjtse számláit. Halaszthatatlan vásárlás esetén válassza inkább az egészségpénztári kártyával történő fizetést, hiszen a biztonságosabb fizetés mellett ez esetben a számlát sem kell benyújtania.
(A számlák leadása jelenleg korlátozottan lehetséges:
- rövidített nyitvatartási időben érhető el az ügyfélszolgálat címén kihelyezett számlagyűjtő doboz - zárva tartás esetén nem elérhető -, vagy
- postai úton.)


A Pénztár felkészült és megelőző intézkedéseket vezet be a koronavírussal kapcsolatos helyzet kezelésére. A Pénztár a zavartalan ügymenet biztosítására törekszik.

Köszönjük együttműködését!

Cím:
1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)
Levelezési cím:
1369 Budapest 5. Pf. 362
Nyitvatartás:
Itt ellenőrizhető.
E-mail cím:
info@otpep.hu
Bankszámlaszám:
11703006-20411440